Криотерапия Бургас

КРИОТЕРАПИЯТА – ДОСТЪПЕН И ИЗВЪНРЕДНО ЕФИКАСЕН МЕТОД ЗА ПО-СИЯЙНА И ГЛАДКА КОЖА, ЗА ПО-ЗДРАВА И СИЛНА КОСА!

Криотерапията в козметиката и дерматологията е направление, основано на използването на изкуствения студ.

Криомасажът на лице е локален криотерапивтичен метод, съчетаващ елементи на масажа и кратковременното въздействие върху тъкънта с много ниска температура. Благодарение на физическото и рефлекторно въздействие на студа върху тъканта, нервните окончания, съдовете, секреторния апарат и мускулите, криомасажът оздравява и подмладява кожата, обновява епидермиса, повишава тонуса, бори се със силната пигментация. Криомасажът се препоръчва при възрастови трансформации на кожата като стареене, загуба на плътност и еластичност, поява на ранни мимически бръчици, тъмни кръгове, при поблемна кожа, суха и мазна себорея, акне, розацея, атопичен дерматит, кератоми и хиперпигментация.

Лечебния и козметичен ефект на криомасажа се основава на обезболяващото, противовъзпалително и антихипоксично действие на изкуствения студ и неговата способност да подобрява микроциркулацията на кръвта и лимфата, да стимулира функционалната и имунна активност на клетките на дермата. Благодарение на активирането на обменните процеси в кожата се подобрява нейното хранене и тонус, лекуват се възпаления, зачервявания и отоци, нормализира се функцията на мастните жлези.

Препоръчителния курс процедури криомасаж включва 10 – 15 сеанса, 2 – 3 пъти седмично, а за поддържане на добрия тонус на кожата целогодишно са достатъчни 2 курса. В резултат на процедурите кожата става сияйна и гладка, разглаждат се ситните бръчици, изчезват възпаленията, регулира се мастната секреция, стяга се овала на лицето.

Криомасажът на главата решава проблеми, свързани с нарушение на мастния обмен на кожата на скалпа, лошо състояние и косопад, невралгии и главоболие. Процедурата не само активира растежа на косата, но и подобрява значително нейния вид и структура – косите стават по-силни, еластични и бляскави. Благодарение на рязкото охлаждане произтича спазъм на съдовете последван от разширяването им, в резултат на което се подобрява кръвотока и изхранването на космените фуликули, като така се пробуждат дори „бездействащите” луковици и цялостно се стимулира растежа. Въздействайки рефлекторно на кожата чрез вегетативната нервна система, криомасасът на окосмената част на главата стимулира циркулацията и биохимичните реакции в клетките и активира обмяната на веществата. В резултат на това произтича по-добро снабдяване на скалпа с кислород и нужните микроелементи и витамини, а засиленото кръвоснабдяване и изхранване на космените луковици стимулира прехода на фуликулите от стадий на покой в активен стадий на растеж.

Препоръчителния курс процедури криомасаж на главата включва 10 – 15 сеанса, 2 – 3 пъти седмично. Подобрението се наблюдава още след първите сеанси, а пълния курс води до значително укрепване на косата, предотвратяване на косопада, възвръщане на гъстотата и копринен блясък.