Пресотерапия/Лимфодренаж MULTIWELL в Бургас

Какво представлява пресотерапията (пресомасаж, лимфодренаж)?

Това е една от най-ефективните и комфортни процедури за отстраняване на целулита и други съпътстващи последствия от заседналия начин на живот. Процедурата широко се използва за стимулиране на кръвопотока, извеждане на токсините и шлаковете, води до отслабване и нормализиране на теглото.

За какво е нужна пресотерапията?

Пресотерапията оказва многостранно въздействие върху организма: стимулира извънклетъчния обмен на течностите, подобрява кръвотока, насища тъканите с кислород. Вследствие на това по естествен път се подобрява еластичността на кожата, намаляват оттоците, изчезва умората на краката. Пресотерапията помага успешно в профилактиката и лечението на ранните стадии на варикоза. Накрая - пресотерапията е чудесен начин да се почива. След нея по цялото тяло се усеща необичайна лекота.

Какъв е принципът на действие?

В основата на процедурата е технологията на компресията, която е разработена специално за подобряване на кръвообращението в организма. Компютърната система за управление на апарата регулира компресията на многокамерните компресорни панталони, които се надуват и изпускат с помощта на помпи. По време на процедурата пациентът облича “костюм”, който се надува с въздух, и започва пресомасажът чрез ритмично редуване на налягане и пауза посредством въздушни вълни под налягане. Именно тези вълни произвеждат необходимото въздействие на кожата, на подкожно-мастната тъкан, мускулите и дълбоките венозни и лимфни възли, като способстват за възстановяването на лимфния поток и на потока на венозната кръв. В това се съдържа и един от основните принципи на процедурата: лимфата не само храни и защитава нашия организъм, но го и пречиства, а пресотерапията извежда от организма излишните течности и вредните вещества. На свой ред това води до нарастване скоростта на обмяната на веществата и подобряване на кръвоснабдяването на мускулите, а оксигенацията (насищането с кислород на кръвта и тъканите) помага да отслабнем и оказва лечебен ефект върху засегнатите от целулита зони.